tisdag 23 juni 2009

Nedräkning

Idag är det den 25 juni och jag har gått 36 fulla veckor som gravid. Om man ska vara noggrann så är det exakta datumet 36 veckor och 5 dagar (36+5). Det innebär att det är tre veckor kvar till lillebrors beräknade förlossningsdatum och exakt en vecka tills 37+5 då Casimir föddes. Eftersom båda pojkarna har samma beräknade förlossningsdatum - 17 juli - (fast med två år emellan) så är det svårt att inte jämföra och snegla på almanackan.

Vad gäller lillebrors ankomst så är jag kluven. Å ena sidan så ska det bli väldigt skönt att inte vara gravid längre. För utom att jag är stor och otymplig, trött, ständigt kissnödig och andfådd så är jag också orolig för förlossningen och att något skulle hända lillebror de här sista veckorna. Tyvärr är det så att de allra sista veckorna, liksom de första veckorna av graviditeten också är de farligaste för barnet.

Å andra sidan så är jag smärtsamt medveten om att ett barn på insidan av kroppen är bra mycket lättare att ta hand om än ett på utsidan. För att inte tala om hur besvärligt det kommer att vara att ta hand om två utsidiga barn - varav ett är en vild nybliven tvååring och det andra är ett spädbarn.

3 kommentarer:

Musikanta sa...

Det blir kanske inga tunnelbaneresor på egen hand framöver. Med vetskap om hur storebror gärna vill gå av när han tycker att han fått nog av att åka tunnelbana även om han inte är framme vid rätt station...

Man får väl trösta sig med att det blir bättre om sisådär 4-5 år...

Ser fram emot att träffa er alla!
Puss och kram!

Bloggblad sa...

Nåja... det är bara ett par års ständig passning... :)

Mellan våra är det 2 år och 4 månader. Det blev ett bärande... jag hade ständigt ont i armarna, bara att skjuta en vagn i uppförsbacke med två barn i...

Procentsatsen för lyckade förlossningar är hög, så det ska förstås gå bra. Du får se till att morsan berättar i bloggen så fort det är klart! Eller när det startar... Lindalotta i Skåne fick vi följa nästan hela vägen, hon fick en liten tjej förra veckan.

Bloggblad sa...

GRATTIS! Hörde att det gick bra. Skönt att det är över. (Och nu är eventuella fritidsproblem bortblåsta för ett antal år....:)