tisdag 9 februari 2010

Caspars första tand och ögonbekymmer

Idag har varit en gnällig dag. Så till den milda grad att jag hade gått till Öppna Förskolan om det inte varit så att Caspar på morgonen var så kladdig i ena ögat att det knappt gick att öppna. Även när jag torkat ögat lite försiktigt och fått bort allt var så skvallrar svullnaden i alla fall om att allt inte är riktigt som det ska. Så nu så har han ett stort och ett litet öga igen - precis som när han var nyfödd. Föga förvånande är det i alla fall då det är ungefär två veckor sedan Casimirs förskolekamrat blev hemskickad för att han hade ögoninflamation, och precis en vecka sedan Casimirs ena öga blev lite rött.

Så ingen öppen förskola idag, trots att det på tisdagar finns både den kommunala och den kyrkliga att välja på. (Kyrkans serverar frukost medan man det finns te och bullar på den kommunala).

Nu på eftermiddagen så tyckte jag att Caspar var så ilsken att ögoninflammationen enbart knappast kunde vara boven i dramat. Därför spanade jag lite extra noga in i Caspars mun och kände även med fingret. Mycket riktigt, en vass liten tandkant har kommit upp sedan igår. Såh inte undra på att det arma barnet är ilsket, både ögonbekymmer och tandsprickning på samma gång. Vojne, vojne.

1 kommentar:

Musikanta sa...

Grattis till den första tansebissingen - det kommer fler...
M&P