måndag 12 november 2012

Lissan pratar

Mamma Musikanta har klagat på att jag inte skrivit något om Lissans framsteg i bloggen. Sanningen är nämligen den att Lissans utveckling gått rasande fort på sista tiden. Inte bara springer hon, går obehindrat i trappor (upp och ner) hon har dessutom börjat prata så smått och gör en mängd andra roliga saker. Till exempel skakar hon på huvudet, nickar, blinkar kokett och blåser på maten, vilket är väldigt sött. Hon slåss också och knuffas, vilket kanske inte är fullt lika sött men som ser väldigt roligt ut då Lissan fortfarande är mycket petit. (Jag har fortfarande inte tagit bort kläderna i storlek 68 ur garderoben vilket i praktiken innebär att hennes bröder vid sex månaders ålder var ungefär lika stora som hon är nu vid 16 månader).

Lissan och pappa

Roligast är dock att hon pratar, tycker jag, även om samtalsämnet möjligen är aningen enahanda. Så här kan en Lissa-monolog vara:

Kaka. Där... kaka (pekar). KAKA. Ha kaka. Dott (gott). Kaka dott. Peppa-kaka (pepparkaka). Mmm.

Lissan bevakar pepparkaksbaket

Lissan pratar även om annat. Om "mat" som är "äk-lig" och "lolad" (choklad) eller "dodis" (godis) som är "dott". "Jä-dot" (drickyoghurt) är också "dott". När Lissan vaknar på nätterna händer det att hon vrålar "Jä-dot" så att det ekar i huset, speciellt ifall det inte finns något. Då det vankas lördagsgodis stjäl hon friskt av bröderna och det är fullständigt omöjligt att ta ifrån henne det hon tagit.

Lissan gillar att diska...
...och hon är väldigt förtjust i bilar

Lissan älskar sina bröder "Mä-mir" och "Pa-pas". Allra mest älskar hon dock sin pappa, precis som tidigare. Och sin "napp". Mamma "åsso". Hon gillar att diska, sparka boll, leka med bilar och klättra. Springer runt med svärd gör hon också. Äter själv har hon gjort ett par månader vid det här laget.

4 kommentarer:

Musikanta sa...

Underbart att få en uppdatering! Du ser själv att det händer väldigt mycket på kort tid. Dags för uppdateringar av de andra barnen också kanske, när du får tid över ;-)...
M&P

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Vet inte varför det bliv dubbelt...

Musikanta sa...

Du har glömt att skriva att ett av favoritorden är "åppa"...
M&P