Mirrens köttbullar i ugn
1 kg fläskfärs
2 dl gräddmjölk (hälften mjölk och hälften grädde)
0, 75 dl ströbröd
1 stor gul lök
1 msk ljus sirap
1 msk Bongs kalvfond
1 tsk salt (eller örtsalt)
1 ägg
Riv löken. Låt ströbrödet svälla i gräddmjölken (något som tar cirka tio minuter). Blanda ner löken i ströbrödsbladningen. Tillsätt köttfärs, sirap, fond och salt. Avsluta med att röra ner ägget.
Lissan äter köttbullar |
Forma stora köttbullar och lägg på en plåt med smörat bakplåtspapper. (Jag brukar lägga i en klick smör ovanpå bakplåtspappret i långpannan och ställa in en stund i ugnen). Låt köttbullarna steka i ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Jag brukar byta plåt halvtid vilket är lite besvärligt men gör att det inte är någon risk att det blir bränt på köttbullarna.
2 kommentarer:
Menar du att du drar av bakplåtspapperet med köttbullarna och för över till en ny plåt?
M&P
Jag häller över köttbullarna i en annan panna. Jag har en lite mindre telfonpanna jag använder för detta ändamål. Bakplåtspappret brukar vara fullt med köttbullsrester som ganska lätt blir svarta och fastar på köttbullarna. M&P
Skicka en kommentar